E-gym

Verantwoord bewegen met Egym

Sinds 1 mei 2023 maken we bij Fysio-Fit Hapert gebruik van de slimme krachtsapparatuur van Egym,. een compleet nieuw trainingsconcept: een complete work out in slechts 30 minuten. Hiermee kunnen we betere zorg garanderen voor onze patiënten en klanten laten werken aan hun gezondheidsdoelen en het behoud van een gezondeleefstijl.

Het nieuwe Egym concept is een revolutionaire stap vooruit in krachttraining. Het stelt ons in staat om training op maat te bieden aan mensen met ziektes en aandoeningen die specifieke trainingsbehoeften hebben en aan mensen die fit willen blijven op een leuke en effectieve manier. De Nederlandse beweegrichtlijn adviseert voor volwassenen en ouderen 2,5 uur per week matig intensief bewegen, verdeeld over meerdere dagen en 2x per week spier en botversterkende activiteiten. Wat betreft spier en botversterkende oefeningen In Fysio Fit in Hapert zien we in de fysiotherapiepraktijk de grootste problemen om mensen te begeleiden om dit goed en blijvend te doen. Spieren worden constant afgebroken en weer opgebouwd. Die opbouw wordt gedaan als reactie op wat er van de spieren gevraagd wordt aan activiteit en welke voedingsstoffen de spier voorradig heeft; voeding dus. De voeding laten we voor nu buiten beschouwing maar wij fysiotherapeuten zijn specialist op het gebied van beweging en training van spieren is daar een onderdeel van.

Egym biedt gepersonaliseerde programma’s en houdt rekening met factoren zoals leeftijd, conditie en specifieke medische situaties. Hierdoor kunnen we meer mensen beter helpen op een makkelijkere en leukere manier waarbij de resultaten inzichtelijk worden gemaakt wat extra motiverend werkt! Binnen deze openingstijden zijn klanten vrij om binnen te lopen om te komen trainen. In deze 6 dagen zijn 30-35 uren begeleiding aanwezig. Dat betekent dat op vaste momenten een fysiotherapeut of fitnesscoach aanwezig is om klanten te begeleiden. De intake en eerste 2 trainingen zijn altijd onder begeleiding net zoals de evaluatiemomenten. Daarnaast bent u vrij om te kijken wat voor u prettig is.

Duur van een training: De krachttraining bestaat voor de meeste mensen uit 2 rondes van 8 apparaten en duurt 30 minuten. Een effectieve training hoeft niet lang te duren! Daarnaast is het mogelijk om cardiotraining of losse oefeningen gericht op flexibiliteit of kracht uit te voeren. Hoe vaak u kunt komen trainen?:

Effectieve krachttraining betekent 2 keer per week trainen. Dit is dan ook ons dringende advies. Vaker trainen mag ook. Voor het abonnement maakt het niet uit: altijd welkom. Wilt u onze Egym zelf ervaren? Plan een gratis kennismaking in. Bellen kan uiteraard ook: 0497 388034

 

Onze volledig vernieuwde oefenzaal

Sander begeleid kennismakingen en trainingen

Krachttraining op elk niveau niet te zwaar, ook niet te licht.  

Met inzichtelijke resultaten!

Openingstijden E-gym

Maandag                               08:00 – 20:00
Dinsdag                                 08:00 – 20:00
Woensdag                             08:00 – 20:00
Donderdag                            08:00 – 20:00
Vrijdag                                   08:00 – 17:30
Zaterdag                                08:00 – 12:00
Zondag                                  Gesloten