Fysiotherapie

De fysiotherapeut - expert in houding en beweging

Fysiotherapie is een beschermd beroep wat inhoudt dat iemand zich alleen fysiotherapeut mag noemen wanneer de HBO-opleiding fysiotherapie succesvol is afgerond en tevens een BIG-registratie bezit. Een fysiotherapeut houdt zich bezig met klachten aan het bewegingsapparaat van de mens. Fysiotherapie kent verschillende specialisaties waarbinnen kennis en vaardigheden worden uitgebreid. 

 
Bekijk hieronder onze specialisaties en diensten en neem contact met ons op.
Fysiotherapie - Fysiofit Hapert

Intake en eerste behandeling op één dag

Om u sneller en effectiever van uw klachten af te helpen, is het ook mogelijk direct na een intake behandeld te worden. Er wordt voor de eerste afspraak één uur ingepland. In dit uur wordt samen met u de klacht besproken, onderzoek gedaan, conclusie getrokken, behandelplan opgesteld, het dossier ingevuld en een behandeling gegeven. In het dossier staat onder andere de hulpvraag, het behandeldoel, het verwachte resultaat en het verwachte aantal behandelingen. Om het effect van fysiotherapie objectief te kunnen weergeven is het noodzakelijk dat u een aantal vragenlijsten invult en dat wij metingen verrichten.

Intake en behandeling op dezelfde dag is alleen mogelijk als het een eerste afspraak voor een nieuwe of recidiverende aandoening betreft en uw laatste afspraak langer dan drie maanden geleden is geweest.

Onze specialisaties

In onze moderne praktijk kunt u onder andere terecht voor manueel-, sport- en oedeemtherapie, alsmede voor algemene fysiotherapie.

Daarnaast zijn de therapeuten op verschillende vlakken specifiek geschoold.
Bekijk hier al onze specialisaties. Onze fysiotherapeuten ontvangen u graag in onze ruime behandelkamers en er staat een comfortabele oefenruimte tot uw beschikking.

Afspraak maken

U kunt zich bij ons met én zonder verwijsbrief van de arts aanmelden. Het is van belang dat u aangeeft wat uw klacht is. Wij plannen een afspraak met u in en bieden u een eerste afspraakmogelijkheid binnen twee werkdagen of op een later, passend tijdstip. Bij de eerste afspraak krijgt u handige informatie mee naar huis. Wat moet u bij de eerste behandeling meenemen:

  • Uw verzekeringspasje en identiteitsbewijs
  • Een handdoek
  • Eventueel de verwijsbrief van de arts

Vergoedingen

Fysio-Fit heeft met de meeste verzekeraars een contract afgesloten. De voorwaarden, tarieven en vergoedingen verschillen per verzekeraar. Alle verzekeraars bieden naast de basisverzekering de mogelijkheid voor het afsluiten van een aanvullende verzekering waarbij meer of hogere kosten gedekt worden.
Neem voor de meest relevante informatie over vergoedingen eerst contact op met uw verzekeraar. Voor meer informatie of advies omtrent uw vergoedingsmogelijkheden kunt u ook contact opnemen met onze praktijk.

In 2019 hebben wij geen contract afgesloten met zorgverzekeraar de Friesland en zorgverzekeraar Caresq (Besured, National Academic, Promovendum en Aevitae EUCare). Heeft u bij één van deze verzekeraars een verzekering afgesloten dan dient u de kosten van behandeling zelf te voldoen en vervolgens in te dienen bij uw verzekeraar voor eventuele vergoeding. 

Via de deze link vindt u het overzicht van de gecontracteerde zorgverzekeraars voor Fysio-Fit Hapert.