Skip to content

Columns

Regelmatig schrijven de therapeuten een column. Als archief van de kennisartikelen hebben wij voor u deze artikelen gebundeld zodat u ze altijd makkelijk kun nalezen.

Dry needling: prikkel tot herstel

‘Au die rug! Ik kan ’s morgen niet krom om m’n sokken aan te trekken’ of ‘ik kan niet op die schouder liggen, dan doet het pijn tot in mijn arm’. Pijnklachten in de spieren en gewrichten, iedereen heeft er  in meer of mindere mate wel eens mee te maken.

Lees meer »

De manueeltherapeut: Wat kan die eigenlijk voor u betekenen?

Kent u dat gevoel: opstaan met een pijnlijke nek of moeite hebben met het aantrekken van uw sokken? Dit zijn voorbeelden van alledaagse lichamelijke klachten welke prima behandeld kunnen worden door de fysiotherapeut. Maar stel dat uw klachten niet voldoende herstellen, dan kan mogelijk de manueeltherapeut uitkomst bieden.  

Lees meer »

Vacature Fysiotherapeut

Word jij onze nieuwe collega? Wegens uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een algemeen fysiotherapeut met affiniteit voor geriatrie of een geriatriefysiotherapeut.

Lees meer »

Hoofdpijn; waar klopt u aan?

Hoofdpijn is een klacht die bijna iedereen wel eens heeft. Het kan zijn dat hoofdpijnklachten regelmatig hinderlijk optreden en dan zou het fijn zijn om daarvan af te komen. Maar waar moet u dan zijn?

Lees meer »

Etalagebenen, zorg voor betere doorstroming van de bloedvaten

Ruim 25.000 mensen in Nederland krijgen jaarlijks de diagnose claudicatio intermittens, in de volksmond ook wel ‘etalagebenen’ genoemd. Etalagebenen worden veroorzaakt door een vernauwing van de slagaders, waardoor er te weinig zuurstof beschikbaar is voor de beenspieren. Dit geeft tijdens het lopen pijnklachten in één of beide benen.

Lees meer »

De perfecte training? Hartslag en omslagpunt

Het is weer lente! De tijd van het jaar waarop iedereen weer buiten actief wordt. De tijd om het hardlopen of het fietsen weer fanatiek op te gaan pakken. Maar hoe weet je nu of je op het goede niveau aan het trainen bent? Bepaal je hartslag omslagpunt het met

Lees meer »

Fysiotherapie na een coronabesmetting

Dat herstellen van een coronabesmetting tijd kost, is inmiddels bekend. Zodra u zich beter voelt is het belangrijk om dagelijkse activiteiten rustig op te bouwen. Als u klachten houdt bij het bewegen en het uitvoeren van activiteiten kunt u bij de fysiotherapeut terecht voor hulp, advies en begeleiding.

Lees meer »

Artrosezorg: de beste zorg op de juiste plek – GLA:D®

Sinds 1 oktober 2020 zijn, als eersten van Nederland, Máxima MC (MMC), huisartsenorganisatie PoZoB en fysiotherapeuten in regio Eindhoven met GLA:D® gestart. Het is een voorlichtings- en trainingsprogramma voor patiënten met heup- en knieartrose, dat is gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten.

Lees meer »
COPD

COPD; wat houdt dat nou in?

Dat COPD met de longen te maken heeft is algemeen bekend. Maar wat is het nou precies? De afkorting staat voor Chronic Obstructive Pulmonary Disease (Chronische Obstructieve Long Ziekte). Het is een verzamelnaam voor chronische bronchitis; de vertakkingen naar de longen zijn ontstoken, en longemfyseem; longblaasjes gaan kapot.

Lees meer »
Artrose

Artrose, wat doet u eraan?

Artrose is een veel voorkomende aandoening van gewrichten. In de volksmond vaak ‘slijtage’ genoemd. Het is een achteruitgang van de kwaliteit van het gewrichtskraakbeen. Dit weefsel, het kraakbeen, vormt een glijlaagje rond het bot daar waar de botten samen komen en zo een gewricht vormen. Als het kraakbeen slechter wordt

Lees meer »
De basis is een goede voetfunctie

De basis is een goede voetfunctie

De voet is letterlijk de basis van ons lijf. Het contact met de grond stimuleert vele sensoren die onze spieren weer aansturen. Dit is nodig voor een goede balans en coördinatie om te kunnen blijven staan en ons te verplaatsen. De 28 botten in de enkel en voet vormen samen

Lees meer »