Claudicatio intermittens - etalagebenen

Claudicatio intermittens is de medische benaming voor het klachtenpatroon dat ontstaat door gehele of gedeeltelijke verstopping in slagaders naar/in de benen. In de volksmond wordt dit ‘etalagebenen’ genoemd. De verstopping is verantwoordelijk voor verminderde toevoer van bloed naar spieren in de benen waardoor daar zuurstoftekort ontstaat. Dit geeft een krampachtige pijn die in ernstige gevallen lopen onmogelijk maakt.

De beste behandeling van claudicatio intermittens is “Gesuperviseerde Looptherapie”(=GLT) Hierbij traint u in oplopende vormen en met toenemende belasting op de loopband uw loopvermogen. Door de toenemende belasting worden nieuwe bloedvaatjes gevormd die om de dichtgeslibde vaten heen zichzelf een weg banen naar de spieren.

De behandeling wordt volledig vergoed vanuit het basispakket van uw zorgverzekering tot een maximum van 37 behandelingen per jaar mits uitgevoerd door een speciaal geschoolde fysiotherapeut die is aangesloten bij claudicationet.

 

Afspraak maken

U kunt zich bij ons met én zonder verwijsbrief van de arts aanmelden. Het is van belang dat u aangeeft wat uw klacht is. Wij plannen een afspraak met u in en bieden u een eerste afspraakmogelijkheid binnen twee werkdagen of op een later, passend tijdstip. Bij de eerste afspraak krijgt u een met handige informatie mee naar huis. Wat moet u bij de eerste behandeling meenemen:

  • Uw verzekeringspasje en identiteitsbewijs
  • Een handdoek
  • Eventueel de verwijsbrief van de arts