Skip to content

behandeling met ultrageluid bij dreigende borstontsteking

Bij borstvoedende of kolvende moeders worden er regelmatig hardnekkig verstopte melkkanalen en/of een (dreigende) borstontsteking gezien.

Een dreigende borstontsteking is te herkennen aan pijnlijke, harde, warme en soms al rood wordende plek in de borst. Het is mogelijk dat een hardnekkig verstopt melkkanaaltje overgaat in borstontsteking. U kunt op dit moment al hulp inroepen van een fysiotherapeut.

De behandeling met ultrageluid bestaat uit twee sessies, daags na elkaar. Elke pijnlijke plek op de borst wordt 5 minuten met ultrageluid behandeld. De behandeling is pijnloos, weinig belastend voor de moeder en kent geen schadelijke neveneffecten. Meestal is het effect na de eerste behandeling al zichtbaar en voelbaar. Direct na de behandeling moet u uw kind voeden en/of afkolven.

 

Afspraak maken

U kunt zich bij ons met én zonder verwijsbrief van de arts aanmelden. Het is van belang dat u aangeeft wat uw klacht is. Wij plannen een afspraak met u in en bieden u een eerste afspraakmogelijkheid binnen twee werkdagen of op een later, passend tijdstip. Bij de eerste afspraak krijgt u een met handige informatie mee naar huis. Wat moet u bij de eerste behandeling meenemen:

  • Uw verzekeringspasje en identiteitsbewijs
  • Een handdoek
  • Eventueel de verwijsbrief van de arts