Skip to content

Training op maat

eGym Fysio-Fit Hapert
mariette_rond-removebg-preview

Geschreven door:

Mariëtte van Soest

Training op maat

Sinds 1 mei leveren we bij Fysio-Fit Hapert krachttraining op maat met de slimme krachtsapparatuur van Egym. Hiermee kunnen we betere zorg garanderen voor onze patiënten en klanten laten werken aan hun gezondheidsdoelen en het behoud van een gezonde leefstijl.

Het nieuwe Egym concept is een revolutionaire stap vooruit in krachttraining. Het stelt ons in staat om training op maat te bieden aan mensen met ziektes en aandoeningen die specifieke trainingsbehoeften hebben en aan mensen die fit willen blijven op een leuke en effectieve manier.

De Nederlandse beweegrichtlijn adviseert voor volwassenen en ouderen 2,5 uur per week matig intensief bewegen, verdeeld over meerdere dagen en 2x per week spier-en botversterkende activiteiten. Wat betreft spier-en botversterkende oefeningen zien we in de fysiotherapiepraktijk de grootste problemen om mensen te begeleiden om dit goed en blijvend te doen. Spieren worden constant afgebroken en weer opgebouwd. Die opbouw wordt gedaan als reactie op wat er van de spieren gevraagd wordt aan activiteit en welke voedingsstoffen de spier voorradig heeft; voeding dus. De voeding laten we voor nu buiten beschouwing maar wij fysiotherapeuten zijn specialist op het gebied van beweging en training van spieren is daar een onderdeel van. Er zijn situaties waarbij spiermassa sneller wordt afgebroken dan bij gezonde, actieve mensen. Voorbeelden hiervan zijn na immobilisatie door bijvoorbeeld een breuk of bedrust bij ziekte, bij het ouder worden, bij kanker, bij de longaandoening COPD, bij diabetes type 2 en bij cardiovasculaire aandoeningen. In al deze situaties is krachttraining de bewezen effectieve manier om fitter te worden en te blijven. Het praktische probleem is echter dat een juiste uitvoering van training zoals de juiste houding, beweging, weerstand, aantal herhalingen en snelheid belangrijk is voor het beste effect. Kortom: eigenlijk zou iedereen met een chronische aandoening baat hebben bij 2x per week personal training. Vanuit deze gedachte hebben we gekozen voor de aanschaft van de krachtsapparatuur van Egym. Het stelt ons in staat om krachttraining aan te bieden die precies past bij de behoeften, zonder overbelasting of te lichte belasting. Egym biedt gepersonaliseerde programma’s en houdt rekening met factoren zoals leeftijd, conditie en specifieke medische situaties. Hierdoor kunnen we meer mensen beter helpen op een makkelijkere en leukere manier waarbij de resultaten inzichtelijk worden gemaakt wat extra motiverend werkt!

Komt u gratis kennismaken? Maak een vrijblijvende afspraak. 

Wilt u meer informatie over waarom krachttraining belangrijk is? Op www.allesoversport.nl is veel te vinden. Tip: het artikel en film “beweegrichtlijnen voor 65-plussers: sterk blijven op latere leeftijd”.

Deel deze column
Share on facebook
Share on linkedin
Share on email
Lees gerelateerde columns